Jaarverslag 2022

Jaarverslag buurtvereniging Groot-Haasdal 2022

Na twee jaar stilte in de straat door het uitbreken van de coronapandemie mochten we als buurtvereniging in 2022 eindelijk weer voorzichtig wat activiteiten gaan inplannen en ontwaakte de buurt langzaam weer. Waar we het jaar nog met een lockdown begonnen, bleek het gelukkig ook het jaar te zijn waarin de samenleving weer mocht openbloeien en het leven weer als vanouds kon gaan draaien. Hier is dan ook het verslag van een jaar vol gezelligheid, met alle activiteiten en gebeurtenissen die 2022 voor de buurt weer tot een prachtig jaar maakten.

Bestuur informatie:

Bestuur bij aanvang verenigingsjaar:

 • Hans Lacroix Voorzitter
 • Ludi Hambeukers Secretaris
 • Gerda Roks Penningmeester
 • Ronald Kuipers Lid
 • Ilse Hautvast Lid
 • Leon Dols Lid

Bestuurswijziging vanaf 28 maart 2022:

 • Hans Lacroix Voorzitter
 • Sandra Jansen Secretaris
 • Ronald Kuipers Penningmeester
 • Ilse Hautvast Lid
 • Leon Dols Lid
 • Roy Meijers Lid

Het bestuur heeft afgelopen jaar 7 keer vergaderd.

Tevens heeft er voor elke bestuursvergadering een vergadering plaats gevonden van het dagelijkse bestuur.

Kascommissie per 28-3-2022:

 • Saskia Provaas (tot 2023)
 • Jo Schneiders (tot 2024) 

Ledeninformatie

De buurtvereniging Groot Haasdal bestond in 2022 uit 334 leden (volwassenen en kinderen) waarvan 29 tachtig-plussers.

Er werd dit jaar één jongetje geboren bij Paul en Milou Pinckaerts, genaamd Rim.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen door het overlijden van 4 leden, te weten dhr. Theo Lodewick, dhr. Piet Heuts, mw. Bep Kuipers en mw. Mien Provaas

In 2022 deden er zes kinderen de eerste H. Communie en we hadden een 60 jarig huwelijk in de buurt, te weten Dhr & Mw Cordeweners op de Kleverstraat.

Activiteiten

Algemene ledenvergadering maandag 28 maart

De ledenvergadering heeft op maandag 28 maart plaatsgevonden om 20.00 uur bij Bie Ein gemeenschapshuis. Het was na twee jaar uitstel de eerste Algemene Ledenvergadering sinds het coronavirus de samenleving voor een behoorlijk gedeelte plat heeft gelegd. Een goed gevulde zaal van ongeveer 30 leden luisterde aandachtig naar wat er de afgelopen jaren heeft plaats gevonden in de buurt en wat er voor komend jaar op de planning staat. Tijdens de vergadering is Hans Lacroix voor een nieuwe periode van 3 jaar gekozen als bestuurslid en zijn Ludi Hambeukers en Gerda Roks afgetreden als bestuurslid. Ludi Hambeukers werd tijdens de vergadering samen met zijn vrouw Maria in het zonnetje gezet. Beiden werden zij door de vergadering gekozen tot erelid en dat is een dikke proficiat waard! Nieuw in het bestuur zijn door de vergadering gekozen Roy Meijers en Sandra Jansen. Zij vullen voor de komende drie jaar het bestuur weer aan.

Paasontbijt 18 april 2022

Op maandag 18 april hebben we sinds twee jaar weer het traditionele paasontbijt kunnen organiseren voor de leden van de buurt. Zo’n 75 leden kwamen rond 9.00 uur bijeen in het gemeenschapshuis om samen een eitje te tikken en zo het ontbijt met elkaar te openen. Uiteraard niet voordat de kinderen de eieren hadden gevonden, die uiteraard zeer enthousiast gezocht werden. Aaron Kuipers had het allerbeste eitje met eitje tikken en heeft een mooie verrassing gekregen van Ilse. Nadat het “officiële” gedeelte achter de rug was heeft iedereen van een heerlijk ontbijtbuffet kunnen genieten dat door het personeel van Bie Ein met grote zorg was klaar gemaakt. Het was een gezellige start van een zonnige tweede paasdag!

Voetbalbuurttoernooi 4 juni 2022

Op 4 juni 2022 werd het voetbalbuurttoernooi door de voetbalclub van Schimmert georganiseerd. Een jong team van onze buurt, gehesen in mooie groene shirts, ging enthousiast van start.
De teamgeest was super en werd bekroond met de 6 e plaats. Het was een leuke, sportieve dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Kermisdonderdag 16 juni 2022

Op donderdag 16 juni werd sinds drie jaar weer een gezellige Kermisdonderdag georganiseerd. Omdat de kermis tijdens het jubileumjaar helaas geen doorgang heeft kunnen hebben is er dit jaar voor een extra feestelijke omlijsting gezorgd. Zoals elk jaar werd de fanfare uitgenodigd en zij hebben de opening van de kermis muzikaal voor hun rekening genomen. Nadat het echtpaar Cordewener van een mooie serenade had genoten voor hun 60-jarige bruiloft, trok de fanfare de tuin van de familie Leunissen in en was het aan de voorzitter van de buurtvereniging om de kermis te openen.

Met een glaasje bubbels in de hand werd er getoast op een mooie avond en werd er nog even stil gestaan bij het lustrum dat wegens corona nu nog even dunnetjes werd gevierd. Het lustrumcomité had speciaal voor deze avond De Knöppele laten komen en zij hebben een geweldig optreden verzorgd. Dankzij het mooie weer werd het een hele gezellige avond waar de buurt weer even als vanouds bij elkaar kwam.

Hazeler Paorte Fieës

We hebben helaas moeten besluiten om het Hazeler Paorte Fieës niet door te laten gaan. Op vrijdag 17 juni ( aansluitend aan de kermisdonderdag) werd de organisatie van het Hazeler Paorte Fieës 2020 formeel ‘ontbonden’. Alle helpers werden getrakteerd op een gezellige avond. Natuurlijk met de stille hoop dat velen van hen zich weer aanmelden om mee te helpen om de editie van 2025 te organiseren.

Buurtfeest zaterdag 3 september 2022

Omdat er nog steeds een beetje lustrum in de lucht hing heeft het lustrum comite dit jaar voor alle deelnemers van de middagactiviteit een gezellige competitieve spellenmiddag georganiseerd. Bij Jan Roks kwamen alle deelnemers bij elkaar om vervolgens in groepjes te worden verdeeld. De spellen stonden opgesteld in Groot Haasdal, Kempweg, Klein Haasdal en de Steeg en na een middagje spellen verzamelde iedereen zich bij de familie Provaas op de Platzputterweg. Daar werd een heerlijke BBQ bereid. Het werd een heel gezellige avond tot in de late uurtjes.

Dropping en Kampvuur 15 oktober 2022

Op 15 oktober werd er voor het eerst een dropping georganiseerd. Deze werd gecombineerd met het jaarlijkse kampvuur. Zo’n 35 deelnemers van de dropping gaven zich op voor 3 verschillende afstanden en er ontstonden 5 groepen. Deze werden door de organisatie ter plekke gedropt, waarna ze zelf de weg terug moesten vinden naar het beginpunt. Het kampvuur was normaal gesproken bij de familie Provaas, maar dit jaar was er besloten het op een andere locatie te organiseren, te weten bij Jan Roks in de Steeg. Hier werd een gezellig kampvuur gemaakt in een grote vuurkorf (met dank aan Erwin Kuipers) en was er voor iedereen wat te drinken en te knabbelen. Al met al een geslaagde activiteit met veel positieve reacties en tips voor een vervolg.

St. Hubertusviering 3 november 2022

Op 3 november werd bij de kapel weer de jaarlijkse Hubertusmis gevierd. Het was een mooie dag voor deze mis en er kwamen dan ook veel mensen op af. Na de mis was er een cameraploeg van L1 aanwezig om de kapelaan te interviewen en aandacht te geven aan deze bijzondere viering.

Overige activiteiten

Kerstmis 2022

Op zaterdag 10 december werd door het bestuur de kerstboom geplaats en opgetuigd en de gebruikelijke versiering werd aangebracht aan en in de kapel, met als eyecatcher natuurlijk de mooie kerststal. Een mooi middelpunt van onze buurt, elk jaar weer!

80+ Presentje

Omdat de verspreiding van het 80+ presentje dit jaar rond de feestdagen plaatsvond werd er voor alle 80+ leden een kerstpakketje samengesteld. Dit werd door de bestuursleden bij de leden bezorgd, met uiteraard de kerstwens voor allemaal: een mooie kerst en een gezond en gelukkig 2023.

Vlinderkastjes

De winnende buurt van het “Boerenversjtand” van vorig jaar wilde alle buurten van Schimmert verblijden met vlinderkastjes om de buurten van het dorp op te vrolijken met mooie vlinders, die zo belangrijk zijn voor onze natuur. De buurt heeft er ook twee gekregen. Er zijn vlinderstruiken bij gepoot om het de vlinders nog makkelijker te maken en als jullie op een mooie lentedag langs de boerderij van André en Marjo Lemmens lopen, kijk dan maar eens aan de muur…!

En met deze laatst bijzondere activiteit sluiten wij het verenigingsjaar af. We hebben er van genoten om weer samen met elkaar de buurt tot leven te laten komen. Op naar het volgend jaar!

Groot Haasdal, 28 maart 2022

De secretaris,

Sandra Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.